Oturum aç

I. Bu web sitesinden kim sorumlu?

Temel veri koruma düzenlemesi konusunda sorumlu:

Kreissparkasse Heinsberg
Dr.-Eberle-Platz 1
41812 Erkelenz
Deutschlandinfo@kskhs.de

(buradan sonra "Sparkasse" veya "Sparkasse şubeniz" olarak anılacaktır)

Bu gizlilik politikasına veya verilerinizin Sparkasse şubeniz tarafından korunmasına ilişkin sorularınız varsa, Sparkasse şubenizin veri koruma yetkilisine her zaman ulaşabilirsiniz:

Tobias Schneider
Beauftragter für den Datenschutz
Dr.-Eberle-Platz 1
41812 Erkelenz
Deutschland
Datenschutz@kskhs.de

II. Bu ne hakkında?

Sparkasse şubeniz kişisel bilgileri işlediğinde, bunları topladığı, sakladığı, ilettiği, sildiği veya başka bir şekilde kullandığı anlamına gelir. Kişisel veriler, Sparkasse teklifleri hakkında bilgi almak için bu web sitesini kullanan gerçek kişiler hakkında bilgi anlamına gelir.

Sparkasse müşterisiyseniz, verileriniz Sparkasse ile olan iş ilişkiniz bağlamında da işlenecektir. Bununla ilgili bilgiler, Sparkasse şubenizin gizlilik politikasında bulunabilir. Bunlar ayrıca bu web sitesi aracılığıyla erişebileceğiniz diğer teklifler ve hizmetler hakkında bilgi içerir (örneğin, İnternet Bankacılığı bağlamında veri işleme).

Aşağıda, Sparkasse şubenizin bu siteyi ziyaretiniz sırasında hangi amaçla hangi verileri işlediğine dair bir genel görünüm mevcuttur.

III. Bu web sitesini ziyaret ettiğinizde verileriniz nasıl işleniyor?

1. Siteyi görüntülemek, istikrarını ve güvenliğini sağlamak için gerekli veriler

Web sitesinin sadece bilgilendirme amaçlı kullanımı aşağıdaki teknik olarak gerekli verileri içerir:

  • Kullandığınız cihazın IP adresi
  • Alınan dosyanın adı
  • Alım tarihi ve saati
  • Aktarılan veri miktarı
  • Alım durumu (başarılı / başarısız)
  • Tarayıcı türü ve kullandığınız işletim sisteminin sürümü
  • Önceden ziyaret edilen sayfanın URL'si ("Referrer URL" olarak adlandırılır)

Yukarıda belirtilen verilerin işlenmesi, Sparkasse şubenizin meşru çıkarlarını, DSGVO fıkra 6, bent 1, lit. 1 f uyarınca, bir çıkar çatışması durumunda güvence altına almak için gerçekleşir. Bu web sitesinin yasa dışı kullanımı durumunda bu veriler, olası yasa ihlallerini açıklığa kavuşturmak için de kullanılır.

Sparkasse şubeniz ayrıca bu bilgileri istatistiksel amaçlarla değerlendirir ve kişisel kullanıcı profilleri oluşturmadan bu siteyi iyileştirir.

2. Çerezlerin ve analiz hizmetlerinin kullanımı

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır. Çerezler, cihazınızda saklanan küçük bilgi parçalarıdır. Bunun amacı bilgiyi daha sonraki bir tarihte yeniden kullanmaktır.

Çerezleri cihazınızda saklamak istemiyorsanız, tarayıcı yazılımınızı buna göre ayarlayarak bunu önleyebilirsiniz. Bu ayar üzerinden halihazırda kayıtlı çerezleri de silebilirsiniz. Ancak teknik açıdan gerekli olan çerezleri devre dışı bırakırsanız, bu web sitesinin eksiksiz kullanımı imkânsız hâle gelir.

a) Veri işlemenin amacı ve kapsamı

Teknik olarak gerekli çerezler:

Sparkasse şubeniz bir yandan bu web sitesini daha güvenli ve daha kullanıcı dostu hale getirmek için teknik olarak gerekli olan çerezleri kullanır. Bu teknik olarak gerekli çerezlerin yardımıyla toplanan veriler, kullanıcı profillerinin oluşturulması için kullanılmaz. Aşağıdaki veriler çerezlerde saklanır ve iletilir:

  • Mevcut oturum kimliği
  • Alışveriş sepetindeki veya başvuru sürecindeki ürünler
  • Web sitesindeki spesifik içerikler kullanımı, örneğin kullanım sıklığı veya kapsamı
  • Ürün notları gibi web sitesindeki spesifik içeriklerin kabul edilmesi
  • Bölgesel Sparkasse şubenizle ilgili ayarlar
  • Web sitesinde arama işlevleriyle ilgili ayarlar

Kullanılan teknik açıdan gerekli çerezlerin çoğu "oturum çerezleri" olarak adlandırılmaktadır. Çerez içinde saklanan veriler, ziyaretinizin sonunda otomatik olarak silinecektir. Bununla birlikte, bazı çerezler, siz onları silene veya çerez için tanımlanan geçerlilik süresi dolana kadar cihazınızda saklanır.

İlave kolaylık özellikleri olmadan sadece İnternet Bankacılığının kullanımı için, en azından aşağıdaki çerezler zorunludur:

  • JSESSIONID
  • IF6CONTEXT
  • IFCLONE

Analiz çerezleri:

Sparkasse şubeniz ayrıca kapsam ve reklam amaçlı olarak bu web sitesinde tarama davranışınızı analiz etmeye olanak tanıyan çerezler kullanır. Bu şekilde toplanan verileriniz teknik önlemlerle anonimleştirilir ve böylece doğrudan sizinle ilişkilendirilemez. Bu veriler, Sparkasse şubenizin sizden topladığı diğer kişisel bilgilerle birlikte depolanmayacaktır.

Analitik çerezlerin ve ilişkili analitik hizmetlerinin kullanımına itiraz edebilirsiniz. İtiraz olasılıklarıyla ilgili bilgiler aşağıdaki paragraflardaki ilgili açıklamada bulunabilir.

intelliAd

Bu web sitesinde, intelliAd Media GmbH, Sendlinger Straße 7, 80331 Münih'in teklif yönetimi ile web analiz hizmeti kullanılmaktadır. Sadece anonimleştirilmiş kullanım verileri derlenir, toplanır, saklanır ve takma isimle kullanım profillerine dönüştürülür. IntelliAd, bu verilere dayanarak Sparkasse şubenize çeşitli istatistikler sunar.

İşlemenin amacı: intelliAd, çevrimiçi pazarlama faaliyetlerinin başarısını izlemek, değerlendirmek ve sürekli olarak optimize etmek için kullanılır.

İtiraz: Aşağıdaki devre dışı bırakma bağlantısından yararlanarak verilerinizin intelliAd tarafından kullanılmasına itiraz edebilirsiniz: https://login.intelliad.de/optout.php

adForm

Bu web sitesi Adform A/S, Wildersgade 10B, 1. Kat, DK-1408, Kopenhag, Danimarka'nın bir web analizi hizmetini kullanmaktadır. Sadece anonimleştirilmiş kullanım verileri derlenir, toplanır, saklanır ve takma isimle kullanım profillerine dönüştürülür. adForm bu verilere dayanarak Sparkasse şubesine çeşitli istatistikler sunar.

İşlemenin amacı: adForm, çevrimiçi pazarlama faaliyetlerinin başarısını izlemek, değerlendirmek ve sürekli olarak optimize etmek için kullanılır.

İtiraz: Verilerinizin adForm tarafından kullanılmasına aşağıdaki engelleme bağlantısı aracılığıyla itiraz edebilirsiniz: https://site.adform.com/privacy-center/platform-privacy/opt-out/

b) Yasal dayanak, itiraz ve eleme olasılığı

Teknik olarak gerekli olan çerezler DSGVO fıkra 6, bent 1 lit. 1 f uyarınca, bu web sitesinin çalışabilmesi için işlenir.

Diğer çerezler aracılığıyla verilerin işlenmesi, her zaman sizin çıkarlarınızı göz önünde bulunduran bir çıkar dengesi temelinde, Sparkasse şubenizin meşru çıkarlarını korumak için yapılır (fıkra 6, bent 1, lit. 1 f DSGVO). Sparkasse şubenizin işlemedeki meşru menfaati, yukarıda belirtilen amaçlarda yer almaktadır:

  • Web sitesi kullanımının analizi ve istatistiksel değerlendirmesi
  • Web sitesinin optimizasyonu
  • Kişiselleştirilmiş teklifler ve içerik sağlama
  • Reklam kampanyalarının başarı ölçümü

3. Diğer sağlayıcıların bilgi uygulamaları

Google Haritalar

Bu web sitesi haritaları görüntülemek için Google Haritalar'ı kullanmaktadır. Bu, etkileşimli haritaların doğrudan web sitesinde görüntülenmesine ve harita özelliğinin kullanılmasına olanak tanır. Google Haritaların harita özelliği kalıcı çerezler kullanmaktadır. Google Haritaları kullanan bu web sitesinin alt kısmını ziyaret ederek, Google, ilgili alt sayfaya eriştiğiniz bilgileri alır. Ayrıca Madde III.1 altında belirtilen veriler Google'a iletilir.Bu, bir Google kullanıcı hesabıyla oturum açmış olmanıza bakılmaksızın gerçekleşir. Google’da oturum açtıysanız, verileriniz Google kullanıcı hesabınızla ilişkilendirilecektir. Böyle bir ilişkilendirmeyi istemiyorsanız, harita işlevini kullanmadan önce oturumu kapatmanız gerekir. Google, verilerinizi kullanım profilleri olarak saklar ve bunları reklam, pazar araştırması ve/veya özel web sitesi tasarımı amacıyla kullanır. Bu tür bir değerlendirme, özellikle uygun bir reklam sağlamak ve sosyal ağdaki diğer kullanıcıları bu web sitesindeki faaliyetleri hakkında bilgilendirmek için (giriş yapmayan kullanıcılar için bile) gerçekleştirilir. Bu kullanıcı profillerinin oluşturulmasına itiraz etme hakkınız vardır ve bunları uygulamak için Google ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Google’ın veri toplama ve işlemesinin amacı ve kapsamı hakkında daha fazla bilgi için lütfen sağlayıcının gizlilik politikasına bakın. Ayrıca haklarınız ve gizlilik ayarlarınız hakkında daha fazla bilgiyi https://www.google.com/intl/tr/policies/privacyadresinde bulabilirsiniz.
Google ayrıca kişisel bilgilerinizi Amerika Birleşik Devletleri'nde de işler ve EU-US Privacy Shield'e sunar, https://www.privacyshield.gov/EU-US Framework.

WhatsApp

Bu web sitesi aracılığıyla, WhatsApp hizmetini kullanarak Sparkasse şubenize başvurabilirsiniz. Bu hizmeti sağlamak için teknik servis sağlayıcısı olan WhatsBroadcast GmbH, Schwanthalerstraße 32, 80336 Münih sipariş işlemcisi olarak kullanılmaktadır.

WhatsBroadcast'e bir başlangıç mesajı göndererek DGSVO madde 6 lit. 1 a uyarınca WhatsBroadcast'in kişisel bilgilerinizi (örn. ad, soyad, telefon numarası, mesajlaşma kimliği, profil resmi, mesajlar) doğrudan iletişim için ve WhatsApp kullanarak gerekli veri işlemeyi kullandığını kabul edersiniz. Kullanım için WhatsApp'ta mevcut bir mesajlaşma hesabı gereklidir.

Messenger'ın Sorumlu Sağlayıcısı, https://www.whatsapp.com/legal/#privacy-policyadresinde bulunan gizlilik politikası ile WhatsApp, Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, ABD'dir.

Sparkasse şubeniz, WhatsApp'ın, yeterli düzeyde veri korumasının garanti edilemediği AB dışı sunucularda (Amerika Birleşik Devletleri gibi) işlenen kişisel bilgileri (özellikle iletişim meta verileri) aldığını belirtir. Ancak, WhatsApp Inc ve Facebook Inc, Avrupa Gizlilik Mevzuatına uyma garantisi veren Gizlilik Kalkanı Anlaşması kapsamında onaylanmıştır. Daha fazla bilgi için lütfen yukarıdaki gizlilik politikasına bakın. Ne WhatsBroadcast ne de Sparkasse şubeniz WhatsApp tarafından veri işleme konusunda tam bilgi veya etki sahibidir.

Bu hizmet için işlenen verileriniz, WhatsBroadcast veya WhatsApp tarafından süresiz olarak saklanır.

Onayınızın iptali
Bu veri işlemine onayınız, WhatsApp'da "STOP" yazılarak her zaman iptal edilebilir.

WhatsBroadcast'de sakladığınız tüm verileri kaldırmak için, "TÜM VERİLERİ SİL" metni içeren bir mesaj gönderin.

Canlı sohbet

Bu web sitesi "Canlı sohbet" özelliğini kullanarak Sparkasse şubenize ulaşmanızı sağlar. Canlı sohbet, Sparkasse şubenizin teknik destekçisi Software GmbH, Carlswerkstr. 13b, 51063 Köln tarafından sağlanır.

Sohbet Asistanının kötüye kullanımını önlemek için, girdiğiniz bilgilere ek olarak aşağıdaki bilgiler saklanır:

  • IP adresi
  • Tarih ve saat

Verilerin işlenmesi için yasal dayanak, DSGVO fıkra 6, bent 1, lit. 1 b ve f. Sohbet verileri en geç 90 gün sonra silinir.

Sohbet botu "Linda"

Bu web sitesi ayrıca sohbet içindeki sohbet botu "Linda" ile etkileşime girmenizi sağlar. Linda, Sparkasse şubenizin talimatıyla yönetilir ve Sparkassen-Finanzportal GmbH, Friedrichstraße 50, 10117 Berlin tarafından işletilir.

Verilerin işlenmesi için yasal dayanak, DSGVO fıkra 6, bent 1, lit. 1 b ve f. Linda ile yapılan sohbetin verileri en geç 90 gün sonra silinir.

Bülten

Haber ve teklifler hakkında sizi bilgilendiren Sparkasse şubenizin bültenine bu web sitesi üzerinden abone olabilirsiniz. Sparkasse şubeniz bültenini sadece sizin onayınızla ya da yasal izin temelinde gönderecektir. Sparkasse şubeniz teknik servis sağlayıcısı olarak Sparkassen-Finanzportal GmbH, Friedrichstraße 50, 10117 Berlin'i görevlendirdi.

Haber bültenine kayıt olmak için çift giriş prosedürü kullanılır. Kaydolduktan sonra, kayıt işlemini onaylamanız için e-posta adresinize bir e-posta gönderilecektir. Kayıt işlemini e-postada belirtilen süre içinde onaylamazsanız, bilgileriniz otomatik olarak silinecektir. Sadece kaydı belirtilen süre içerisinde onayladığınız takdirde e-posta adresiniz bülteni göndermek amacıyla kaydedilir.

Ayrıca, bankanız IP adresiniz ile kayıt ve onay zamanınızı kaydeder. Prosedürün amacı, kaydınızı kanıtlamak ve gerekirse, kişisel verilerinizin olası kötüye kullanımı hakkında sizi bilgilendirmektir.

Haber bültenini göndermek için e-posta adresinizin kullanımına istediğiniz zaman itiraz edebilirsiniz. Diğer bir deyişle onayınızı iptal edebilirsiniz. Abonelik iptali için her bültenin sonunda bir bağlantı mevcuttur.

Veri işleme için yasal dayanak, DSGVO fıkra 6, bent 1, lit. 1 b ve f .

IV. Verilerinizi kim alıyor?

Üçüncü taraflara yapılacak bildirimler, yalnızca siz onayınızı verdiyseniz veya bunu yapmak için yasal bir zorunluluk varsa gerçekleştirilecektir.

Bu koşullar altında, kişisel verilerin alıcıları özellikle şunlar olabilir:

  • Kolluk kuvvetleri
  • Sparkassen-Finanzgruppe'nin diğer şirketleri

Hizmet veren servis sağlayıcılar bile, Sparkasse şubenizin özel gizlilik gereksinimlerini karşılıyorsa bu tür verileri alabilirler. Bunlar özellikle IT hizmetleri kategorileri, danışmanlık ve satış ve pazarlama kategorilerinde şirketler olabilir. İlgili veri koruma anlaşmaları, servis sağlayıcılarla yapılır.

V. Verileriniz ne zaman silinir?

Bu beyanda belirtilen veriler, orijinal amaç için artık gerekli değilse silinir. Aksi sadece - geçici - diğer amaçlar için daha fazla işlemenin gerekli olması durumunda geçerlidir.

Belirli hizmetler için farklı bir depolama süresi tanımlanmışsa, ilgili hizmetin açıklamasında bulabilirsiniz.

VI. Verileriniz üçüncü bir ülkeye mi yoksa uluslararası bir kuruluşa mı iletiliyor?

Bu web sitesini ziyaret ettiğinizde Sparkasse şubeniz tarafından alınan veriler genellikle uluslararası kuruluşlara veya üçüncü ülkelere (Avrupa Ekonomik Alanı - EEA dışındaki ülkeler) aktarılmaz. Analiz hizmetleriyle olası bir takma adlı veri aktarımı hakkında bilgi için, bkz. "Analiz Çerezleri"

VII. Verileriniz işlenirken hangi haklara sahipsiniz?

Kişisel verileriniz için Sparkasse şubeniz karşısında aşağıdaki haklara sahipsiniz:

  • Bilgi hakkı
  • Düzeltme veya iptal hakkı
  • İşlemenin kısıtlanması hakkı
  • Veri taşınabilirliği hakkı
  • Verilen izni iptal etme hakkı

İtiraz hakkınız hakkında bilgi, DSGVO madde 21 uyarınca

1. Vakaya özgü itiraz hakkı

Özel durumunuzdan kaynaklanan nedenlerle, DSGVO fıkra 6, bent 1 lit. 1 e (Kamu yararına veri işleme) ve DSGVO fıkra 6, bent 1 lit. 1 f (çıkarların dengesi temelinde veri işleme) uyarınca size ait kişisel verilerin işlenmesine her zaman itiraz edebilirsiniz; Bu aynı zamanda, DSGVO fıkra 4, no. 4 bağlamında bu hükme dayalı bir profilleme için de geçerlidir.

Eğer itiraz ederseniz, kişisel verileriniz artık Sparkasse şubeniz tarafından işlenmeyecektir. Çıkarlarınız, haklarınız ve özgürlüklerinizden daha ağır basan işlem için meşru gerekçeler göstermedikçe. Veya işlem, yasal iddiaların onaylanması, uygulanması veya savunmasına hizmet eder.

2. Sparkasse şubenizin doğrudan reklam için verilerinizin işlenmesine itiraz etme

Bireysel durumlarda, tasarruf bankanız kişisel verilerinizi doğrudan reklam için işler. Kişisel verilerinizin bu türden reklamlar için işlenmesine her zaman itiraz etme hakkına sahipsiniz. Bu, doğrudan postayla ilişkili olduğu sürece profilleme için de geçerlidir.

Verilerinizin doğrudan pazarlama amacıyla işlenmesine itiraz ederseniz, Sparkasse şubeniz artık kişisel verilerinizi bu amaçlarla işlemeyecektir.

İtiraz gayriresmi olabilir ve mümkünse şuraya yönlendirilmelidir:

Kreissparkasse Heinsberg
Dr.-Eberle-Platz 1
41812 Erkelenz
Deutschland
info@kskhs.de

Kişisel verilerinizin işlenmesiyle ilgili olarak, kişisel verilerinizin korunmasından sorumlu aşağıdaki denetleyici otoriteye de şikayette bulunma hakkına sahipsiniz:

[Bitte ergänzen Sie hier die Kontaktdaten der zuständigen Aufsichtsbehörde.]

VIII. Verileriniz otomatik karar verme veya profil oluşturma için kullanılıyor mu?

Bu web sitesine yapılan ziyaretten elde edilen veriler, DSGVO madde 22 uyarınca otomatik karar alma için kullanılmamaktadır.

Ürünler hakkında hedefe yönelik olarak bilgilendirmek ve size tavsiyelerde bulunmak için, Sparkasse şubeniz, bu web sitesindeki ziyaretinizin verilerini işleyebilir ve böylece pazar ve fikir araştırmaları dahil olmak üzere ihtiyaçlara dayalı bir iletişim ve reklam amacıyla kişisel yönlerini değerlendirebilir. Uygunsa, "Analiz Çerezleri" altında daha fazla bilgi alacaksınız.

Son değişiklik: Mayıs 2018

Persönliche Daten, die Sie Ihrer Sparkasse beim Besuch dieser Webseite mitteilen, werden nach den Vorschriften der Daten­schutz-Grund­verordnung (DS-GVO), des Bundes­datenschutz­gesetzes (BDSG) und anderer rechtlicher Bestimmungen, die für den elektronischen Geschäfts­verkehr gelten, verarbeitet.

Erhebung und Verwendung von Daten

Bei jedem Besuch der Internet-Seiten Ihrer Sparkasse und bei jedem Aufruf einer Datei werden Daten über diesen Vorgang protokolliert. Dies sind: Ihre IP-Adresse,die Internet-Seite, von der Sie kommen, die Seiten, die Sie anklicken, sowie das Datum und die Dauer des Besuchs. Diese Informationen wertet Ihre Sparkasse zu statistischen Zwecken und zur Verbesserung ihrer Internet-Seiten aus, ohne dabei personen­bezogene Nutzerprofile zu bilden. Auch eine Weitergabe an Dritte findet nicht statt.

Speicherung von anonymisierten Nutzungsdaten

Diese Website benutzt den Web­analyse­dienst mit Bid-Management der intelliAd Media GmbH, Sendlinger Straße 7, 80331 München, und den Zählserver der Sparkassen-Finanzportal GmbH, Friedrichstraße 50, 10117 Berlin. Es werden lediglich anonymisierte Nutzungs­daten erfasst, aggregiert, gespeichert und in Nutzungs­profile mit Pseudonymen überführt. Dennoch haben Sie nach §15 der aktuellen Fassung des Telemedien­gesetzes jederzeit das Recht, der Daten­speicherung zu widersprechen.

Verwendung von Google Maps

Der Filial­finder Ihrer Sparkasse nutzt den Karten­dienst „Google Maps API“ der Google Inc. zur Darstellung von Stand­orten auf einer inter­aktiven Karte. Dadurch werden Informationen über die Benutzung der Sparkassen-Website, einschließlich Ihrer IP-Adresse, an Google-Server in die USA über­tragen und dort gespeichert. Google verpflichtet sich im Rahmen der eigenen Daten­schutz­erklärung zwar dazu, keine Informationen an Dritte weiterzugeben, macht hiervon aber Ausnahmen. Die so erhobenen Daten können demnach ggf. an Dritte übertragen werden, sofern dies gesetzlich in den USA vorgeschrieben ist oder sofern Dritte die Daten im Auftrag von Google verarbeiten. Die Daten­schutz­erklärung von Google Inc. finden Sie hier: http://www.google.com/policies/privacy/.Sie haben die Möglichkeit, den Karten­dienst auszuschalten und eine Daten­über­mittlung an Google zu unterbinden. Deaktivieren Sie hierzu Java Script in Ihrem Browser. Der Filial­finder ist in diesem Fall nicht mehr für Sie nutzbar.

Facebook

Ihre Sparkasse verwendet den „Empfehlen-Button“ des sozialen Netzwerks Facebook. Hierbei handelt es sich nur um einen Link und nicht um ein so genanntes „Social Plugin“. Wenn Sie den Button also nicht nutzen, wird auch keine Information an Facebook übermittelt und kein Facebook-Cookie auf Ihrem Rechner platziert. Sobald Sie den Empfehlen-Button anklicken, ohne bei Facebook angemeldet zu sein, öffnet sich in einem neuen Fenster die Anmelde­maske von Facebook. Zugleich platziert Facebook ein Cookie auf Ihrer Festplatte. Wenn Sie den Button als bereits eingeloggter Facebook-Nutzer betätigen, wird die Information an Facebook übermittelt, dass Sie den jeweiligen Artikel empfehlen möchten. Besucher Ihrer Facebook-Seite können dann – in Abhängigkeit von Ihren Privatsphäre-Einstellungen auf Facebook – sehen, dass Sie den Artikel empfehlen. Seiten innerhalb von Facebook werden ausschließlich von der Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (Facebook) betrieben. Welche Daten Facebook auf diesen Seiten erhebt, entzieht sich deswegen der Kenntnis und dem Einflussbereich Ihrer Sparkasse. Allgemeine Hinweise dazu finden Sie unter http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications.

Sonstige Links auf externe Anbieter

Soweit darüber hinaus auf Web­seiten anderer Anbieter verlinkt wird, gilt diese Daten­schutz­erklärung nicht für deren Inhalte. Welche Daten die Betreiber dieser Seiten möglicherweise erheben, entzieht sich der Kenntnis und dem Einfluss­bereich Ihrer Sparkasse. Informationen erhalten Sie im Daten­schutz­hinweis der jeweiligen Seite.

Verschlüsselung persönlicher Daten

Alle Angaben, die Sie Ihrer Sparkasse in Dialog- und Antrags­formularen anvertrauen, werden mittels moderner Internet-Technik sicher übermittelt und ausschließlich zweck­gebunden genutzt. Ihre Sparkasse verwendet ein Übertragungs­verfahren, das auf dem SSL-Protokoll (Secure Sockets Layer-Protokoll) basiert. Letzteres ermöglicht eine Verschlüsselung des gesamten Daten­verkehrs zwischen Ihrem Browser und dem Server der Sparkasse. Dadurch werden Ihre Daten auf dem Übertragungs­weg vor Manipulationen und dem unbefugten Zugriff Dritter geschützt.

Zweckbindung Ihrer Daten

Ihre persönlichen Daten werden nur zu dem Zweck verwendet, für den Sie diese Ihrer Sparkasse überlassen bzw. für deren Nutzung und Weitergabe Sie Ihr Einverständnis gegeben haben. Erhebungen von bzw. Übermittlungen an staatliche Einrichtungen und Behörden erfolgen nur im Rahmen zwingender nationaler Rechts­vorschriften. Sparkassen-Mitarbeiter sind zur Verschwiegenheit und dem Bank- und Daten­geheimnis verpflichtet.

Besonderheit bei Auslandsüberweisungen

Bei Überweisungen ins Ausland und bei gesondert beauftragten Eilüberweisungen werden die in der Überweisung enthaltenen Daten über den einzigen weltweit tätigen Zahlungs-Nachrichtendienst Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) mit Sitz in Belgien an das Kreditinstitut des Begünstigten weitergeleitet. Gemäß dem Abkommen zwischen der Europäischen Union und den Vereinigten Staaten von Amerika über die Verarbeitung von Zahlungs­verkehrs­daten und deren Übermittlung aus der Europäischen Union an die Vereinigten Staaten wird es den US-Behörden zum Zwecke der Bekämpfung des internationalen Terrorismus ermöglicht, auf Überweisungsdaten, die über SWIFT geleitet werden, zuzugreifen und diese für eine Dauer von bis zu 5 Jahren zu speichern. Von diesem Abkommen ausgenommen sind Überweisungen innerhalb des SEPA-Raumes. 

Daten­schutz­hinweise – Unser Umgang mit Ihren Daten und Ihre Rechte Informationen nach Art. 13, 14 und 21 Daten­schutz-Grund­verordnung – DS-GVO

Jenseits der Website verarbeiten wir personen­bezogene Daten auch grund­sätzlich im Rahmen unserer Geschäfts­beziehung. Informationen zu diesen Daten­verarbeitungen und Ihren daten­schutz­rechtlichen Ansprüchen und Rechten, die teil­weise auch die Daten­verarbeitung auf unserer Website betreffen, finden Sie in unseren Datenschutzhinweisen. Dort finden Sie Hinweise zu folgenden Themen:

1. Wer ist für die Daten­verarbeitung verantwortlich und an wen kann ich mich wenden? 
2. Welche Quellen und Daten nutzen wir?
3. Wofür verarbeiten wir Ihre Daten (Zweck der Verarbeitung) und auf welcher Rechts­grundlage?
3.1. Zur Erfüllung von vertraglichen Pflichten (Art. 6 Abs. 1 Buchst. b DS-GVO)
3.2. Im Rahmen der Interessen­abwägung (Art. 6 Abs. 1 Buchst. f DS-GVO) 
3.3. Aufgrund Ihrer Einwilligung (Art. 6 Abs. 1 Buchst. a DS-GVO)
3.4. Aufgrund gesetzlicher Vorgaben (Art. 6 Abs. 1 Buchst. c DS-GVO)
4. Wer bekommt meine Daten?
5. Wie lange werden meine Daten gespeichert?
6. Werden Daten in ein Dritt­land oder an eine internationale Organisation übermittelt? 
7. Welche Daten­schutz­rechte habe ich?
8. Besteht für mich eine Pflicht zur Bereitstellung von Daten?
9. Inwieweit gibt es eine automatisierte Entscheidungs­findung im Einzel­fall?
10. Inwieweit werden meine Daten für die Profilbildung (Scoring) genutzt?

Ver­wendung von Cookies und Analyse-Diensten

Diese Website verwendet Cookies. Bei Cookies handelt es sich um Text­dateien, die im Internet­browser beziehungs­weise vom Internet­browser auf Ihrem End­gerät gespeichert werden. Ein Cookie enthält eine Zeichen­folge, die eine eindeutige Identifizierung Ihres Systems beim erneuten Aufrufen der Web­site ermöglicht. Die Cookies werden entweder vom Server der Spar­kasse oder dem Server Dritter an Ihren Browser übertragen.

Zweck und Umfang der Daten­verarbeitung

Technisch notwendige Cookies: Ihre Spar­kasse setzt zum einen technisch notwendige Cookies ein, um die Nutzung dieser Web­site sicherer und nutzer­freundlicher zu gestalten. Diese Cookies können unter anderem die Verfüg­barkeit von Inhalten und die Zuordnung von Antrags­unterlagen zum Nutzer sicher­stellen sowie ein mehrfaches Laden von Inhalten verhindern. Einige Elemente dieser Website erfordern es zudem, dass der aufrufende Browser auch nach einem Seiten­wechsel identifiziert werden kann. Die mithilfe dieser technisch not­wendigen Cookies von Ihnen erhobenen Daten werden nicht zur Erstellung von Nutzer­profilen verwendet. In den Cookies werden die folgenden Daten gespeichert und übermittelt: Aktuelle Session-ID Inanspruchnahme bestimmter Website-Inhalte, zum Beispiel Häufigkeit oder Umfang der Nutzung Kenntnisnahme bestimmter Website-Inhalte, wie zum Beispiel Produkthinweise Heimat-Sparkasse Suchmasken-Einstellungen. Die meisten von der Spar­kasse verwendeten technisch notwendigen Cookies sind sogenannte „Session-Cookies“. Die darin gespeicherten und über­mittelten Daten werden nach Ende Ihres Besuchs automatisch gelöscht. Andere Cookies („Persistente Cookies“) bleiben in der Regel auf Ihrem End­gerät gespeichert, bis Sie diese löschen. Analyse-Cookies: Ihre Spar­kasse verwendet auf dieser Web­site darüber hinaus Cookies, die eine Analyse Ihres Surf­verhaltens zu Werbe­zwecken und zur Reich­weiten­messung ermöglichen. Ihre auf diese Weise erhobenen Daten der Nutzer werden durch technische Vor­kehrungen pseudonymisiert. Die Daten werden nicht gemeinsam mit sonstigen personen­bezogenen Daten, die Ihre Spar­kasse von Ihnen erhebt, gespeichert. Nachfolgend erhalten Sie weitere Informationen zu den von Ihrer Sparkasse verwendeten

Analyse-Cookies:Google Adwords Conversion Tracking (Konversionsmessung; Funktion von Google Analytics) Ihre Sparkasse nutzt das Online-Werbeprogramm „Google AdWords" und im Rahmen von Google AdWords als Funktion von Google Analytics das Conversion-Tracking. Das Google Conversion Tracking ist ein Analysedienst der Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google"). Dabei wird von Google Adwords ein Cookie auf Ihrem Rechner gesetzt, sofern Sie über eine Google-Anzeige auf unsere Website gelangt sind. Diese Cookies verlieren nach 30 Tagen ihre Gültigkeit und dienen nicht der persönlichen Identifizierung.Besucht ein Nutzer bestimmte Seiten der Website des Adwords-Netzwerks und das Cookie ist noch nicht abgelaufen, können Google und Ihre Sparkasse als Betreiber der Website erkennen, dass der Nutzer auf die Anzeige geklickt hat und zu dieser Seite weitergeleitet wurde. Die mithilfe des Conversion-Cookies eingeholten Informationen dienen dazu, Conversion-Statistiken zu erstellen, aus denen wir die Gesamtanzahl der Nutzer, die auf ihre Anzeige geklickt haben und zu Website weitergeleitet wurden, erkennen können. Ihre Sparkasse erhält auf diesem Wege jedoch keine Informationen, mit denen sich Nutzer persönlich identifizieren lassen. Weitere Informationen und die geltenden Datenschutzbestimmungen von Google können unter http://www.google.com/policies/technologies/ads/ und https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ abgerufen werden.

Widerspruch:

Wie unten dargestellt, können Sie die Setzung von Cookies durch diese Internetseite jederzeit mittels einer entsprechenden Einstellung des genutzten Internetbrowsers verhindern. Zudem können Sie ein von Google AdWords bereits gesetztes Cookie jederzeit über den Internetbrowser oder andere Softwareprogramme löschen. Sie haben außerdem die Möglichkeit, interessenbezogener Werbung durch Google zu widersprechen. Hierzu müssen Sie mit dem von Ihnen genutzten Internetbrowser den Link www.google.de/settings/ads aufrufen und dort die gewünschten Einstellungen vornehmen.

Zählserver 

Für die Website verwendet Ihre Sparkasse einen sogenannten Zähl­server. Über diesen Server kann Ihre Spar­kasse nach­voll­ziehen, ob die Nutzung dieser Web­site in einen konkreten Auftrag Ihrer Spar­kasse mündet. Die auf diese Weise eingeholten Informationen dienen dazu, sogenannte Conversion-Statistiken zu erstellen. Informationen aus diesen Statistiken gibt Ihre Spar­kasse an ihre Partner weiter. Diese Partner erhalten jedoch keine Informationen, mit denen sich Nutzer persönlich identifizieren lassen.Die Verarbeitung Ihrer Daten erfolgt auf Grund­lage einer Interessen­abwägung, die immer auch Ihre Interessen berücksichtigt (Art. 6 Abs. 1 Satz 1 lit. f DSGVO).

Rechtsgrundlage, Widerspruchs- und Beseitigungsmöglichkeit 

Die Verarbeitung von Daten mittels Cookies erfolgt auf Grund­lage einer Interessen­abwägung, die immer auch Ihre Interessen berücksichtigt (Art. 6 Abs. 1 Satz 1 lit. f DSGVO). Das berechtigte Interesse Ihrer Sparkasse in der Ver­arbeitung liegt in oben genannten Zwecken der Ver­wendung der jeweiligen Cookies. Hinweise zu spezifischen Widerspruchs­möglichkeiten bezüglich des Einsatzes von Analyse-Cookies finden Sie oben in der entsprechen Beschreibung des Cookies. Sie können im Übrigen Ihren Browser in der Regel so einstellen, dass Sie über das Setzen von Cookies informiert werden und Cookies nur im Einzelfall erlauben, die Annahme von Cookies für bestimmte Fälle oder generell aus­schließen sowie das automatische Löschen der Cookies beim Schließen des Browsers aktivieren. Bereits gespeicherte Cookies können Sie jeder­zeit löschen. Bei der Deaktivierung von Cookies kann die Funktionalität dieser Website ein­geschränkt sein.

 Cookie Branding
i